1. Haberler
  2. Sağlık Haberleri
  3. Masa Başında Tüm Gününü Geçirenlere: Ağrıları Azaltarak Rahatlamanızı Sağlayacak 7 Egzersiz

Masa Başında Tüm Gününü Geçirenlere: Ağrıları Azaltarak Rahatlamanızı Sağlayacak 7 Egzersiz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm gününü bilgisayarda, masa başında geçirenler buraya! İşte boyun ve bel ağrılarınıza iyi gelecek 7 egzersiz…

Geçtiğimiz birkaç on yıl içerisinde masa başı işlerin sayısında ciddi bir artış oldu. Bilgisayar ve internet, alıştığımız iş düzeninde köklü değişikliklere yol açtı. Günümüzde pek çok insan, gününün büyük bir kısmını masa başında ya da koltukta geçiriyor. Durum böyle olunca sırt ve bel ağrıları da kaçınılmaz oluyor. Biz de tüm gününüzü masa başında geçirdikten sonra rahatlamak için yapabileceğiniz egzersizleri derledik. İşte ağrılarınızın azalmasını sağlayacak 7 etkili egzersiz…

1. Nefes egzersizleri

Uzun ve yorucu bir günün etkilerini atmak için yapmanız gereken ilk şey nefes egzersizleri! Nefes egzersizleri, kan basıncını düşürerek gevşemenize yardımcı olur. Ayrıca stresi azaltarak dikkatinizi toplamanızı sağlar. Nefes egzersizi yapmak için rahat bir koltuğa oturun ve ayaklarınızı yere basın. Dik durun ve omuzlarınızı gevşetin. Ardından gözlerinizi kapatın, sağ burun deliğinizi baş parmağınızla kapatarak sol burun deliğinizden nefes alın. Birkaç nefes aldıktan sonra yüzük parmağınızı kullanarak burnunuzu tamamen kapatın ve nefesinizi tutun. Aynı işlemi diğer taraf için de tekrarlayın. Nefesinize odaklanmak hızlı bir şekilde rahatlamanızı sağlayacak!

2. Boyun egzersizleri

Tüm günü masa başında geçirdikten sonra boyun kaslarınızın gerildiğini fark etmiş olabilirsiniz. Bu gerginliği atmak için rahat bir şekilde oturun. Ardından başınızı geriye, yana ve öne yuvarlayın. Bu hareketleri dairesel bir şekilde yapmaya özen gösterin. Aynı hareketi diğer taraf için de tekrarlayın. Boyun kaslarınızı fazla zorlamamaya özen gösterin!

3. Omurga egzersizleri

masa

Omurga egzersizleri, sırt kaslarınızı harekete geçirerek o bölgedeki esnekliği arttırır. Bu sayede sırt ağrılarınız azalır. Bu egzersizi yapmak için vücudunuzla masanın arasına belirli bir mesafe koyun. Ardından ayaklarınız masaya bakacak şekilde yan oturun. Bu esnada omuzlarınızı geriye doğru yuvarlamayı unutmayın. Sırtınızı düz tutun ve ellerinizle sandalyenin arkasına ulaşmaya çalışın. Ulaşabildiğiniz son noktada beş saniye kadar bekleyin ve aynı egzersizi diğer taraf için de uygulayın. Bu egzersizi haftada iki defa tekrarlayabilirsiniz.

4. Güvercin pozu

masa

Sırt ve kalça kaslarınızı rahatlatmak için harika bir egzersiz! Ek olarak bu egzersiz sayesinde postürünüzü de iyileştirebilirsiniz. Bu hareketi yapmak için masanın önünde durun ve ayaklarınızı sağlam bir şekilde yere basın. Sol dizinizi bükün ve ayağınızı yana yatmış bir L şeklinde masaya kaldırın. Üst bedeninizi masaya doğru eğin ve avuçlarınızı masaya yerleştirin. 15 saniye kadar bekledikten sonra aynı hareketi diğer taraf için tekrarlayın.

5. Kelebek pozu

masa

Bu poz uzun süre sandalyede oturduktan sonra kalçanızdaki ağrıları hafifletmek için harika! İlk olarak ayak tabanlarınız birbirine değecek şekilde yere oturun. Ardından ayaklarınızı mümkün olduğunca vücudunuza yaklaştırın. Omurganızı bükmemeye özen gösterin. 20-30 saniye boyunca bu pozisyonda kalın ve derin nefesler alın.

6. Bilek egzersizleri

masa

Masa başı işlerde çalışmak, biz fark etmesek de bilek kaslarımızda sertliğe neden olur. Bu sertlik kimi zaman ağrılara yol açabilir. Bilek egzersizleri yapmak için avuç içlerinizi masanın kenarına yerleştirin, parmaklarınızın vücudunuza doğru bakması gerekiyor. Ardından kollarınızı masaya bastırın ve omuzlarınızı rahat bırakın. Bu pozisyonda birkaç saniye bekledikten sonra bileklerinizi dairesel hareketlerle çevirin.

7. Dağ pozu

masa

Bel ağrısına çözüm arayanlar buraya! Ayaklarınızı kalça genişliğinde açın ve dik durun. Kollarınızı vücudunuzun yanlarına doğru açın ve parmak uçlarınız tavanı gösterene dek yukarı kaldırın. Gövdenizi geriye doğru bükerek başınızı ve boynunuzu hafifçe yukarı kaldırın. Birkaç dakika bu pozisyonda bekleyerek derin nefesler alın.

Masa Başında Tüm Gününü Geçirenlere: Ağrıları Azaltarak Rahatlamanızı Sağlayacak 7 Egzersiz
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Beylerbeyi Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin