1. Haberler
  2. Kripto Paralar
  3. Kripto para madencilerinin elektrik sorunu.

Kripto para madencilerinin elektrik sorunu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madenciliğinde %65 paya sahip olan Çin, kripto para madenciliğini yasaklamıştı. Çin’den Kazakistan’a göç eden kripto para madencileri, bu sefer de elektrik sorunu ile karşılaştı. 

Çin, bu yılın başlarında kripto para yasağı getirmiş ve Eylül ayında kripto para ile ilgili işlemleri yasaklamış ve kripto para madencilerine soruşturma açmıştı. Çin’deki madenciler başta ABD ve Kazakistan olmak üzere farklı ülkelerde faaliyetlerine devam ediyorlardı. Ancak elektrik sorunu nedeniyle şimdi zor günler geçiriyorlar. 

Kazakistan’daki kripto para madencilerinin sık sık elektrik kesintisiyle karşılaşmaya başladığı Financial Times’ın haberinde görüldü. 2021 yılında Kazakistan’da kripto para madenciliği sebebiyle elektriğe olan talep yaklaşık olarak %8 arttı. 

Bitcoin Madencilik Çiftliği, Kripto maliyetlerini karşılamak için jeotermal  enerji kullanıyor | JeotermalHaberler.com

87.849’dan fazla cihazın Kazakistan’da kripto para madenciliğinde kullanıldığı tahmin ediliyor. Cambridge Üniversitesi’nin verilerine göre Kazakistan, en çok tercih edilen kripto madenciliği noktalarından biri olarak ABD’nin hemen arkasında ikinci sırada yer alıyor 

Yetkililer geçtiğimiz aylarda Kazakistan’ın en önemli kömür yakıtlı elektrik santrallerinin acil durum ile karşı karşıya kaldığını açıkladı. Elektrik santralleri acil durum nedeniyle devre dışı bırakıldı. Bu durum da Kazakistan Enerji Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Kazakistan Enerji Bakanlığı, ilk olarak kripto para madencilik çiftliklerine iki yıl boyunca 100 MW kotası koyacağını açıkladı. Fakat ekonomik nedenler dolayısıyla geri adım atmak zorunda kaldı. 

Kazakistan’da kripto para madenciliği için belirli şartların yerine getirilmesi ve madencilerin kayıt altına alınması gerekiyor. Yetkililerin açıklamalarına göre elektrik sorunu, kayıt dışı kripto para madencilerinden kaynaklanıyor. Kazakistan, 2022 yılından itibaren yasalara uygun bir şekilde madencilik faaliyeti yürüyen kişi ve kurumlara ödeme yapacak. 

Kripto para madencilerinin elektrik sorunu.
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Beylerbeyi Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin