1. Haberler
  2. Dünya Siyaseti
  3. Rus paraşütçü birimleri CSTO kuvvetlerinin bir parçası olarak Kazakistan’a geldi.

Rus paraşütçü birimleri CSTO kuvvetlerinin bir parçası olarak Kazakistan’a geldi.

BBM wallpaper
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CSTO kuvvetlerinin bir parçası olarak Rus paraşütçü birimleri 6 Ocak akşamı Kazakistan’a geldi. Askerlerin gelişinin videosu Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Ülkede devam eden protestoların arka planında, 5 Ocak’ta Kazak Cumhurbaşkanı Kassym-Zhomart Tokayev , CSTO üyelerine çağrıda bulundu ve “terör tehdidinin üstesinden gelmek” için destek istedi . Bu açıklamayı, İnternet ülkede görünmeye başladıktan sonra yaptı – yetkililer 5 Ocak’ta neredeyse 7 saat boyunca kapattı ve bunca zaman ülkede neler olduğu bilinmiyor.

Tokayev, sıvılaştırılmış gaz fiyatlarının düşürülmesini ve Kazakistan’ın ilk cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eden göstericileri “teröristler” olarak nitelendirdi. Tokayev, protestoculara karşı “mümkün olduğunca sert davranacağını” da söyledi.

Daha sonra Ermenistan Başbakanı ve KGAÖ Başkanı Nikol Paşinyan, Kırgızistan’ın da içinde bulunduğu örgütün Kazakistan’a barış gücü göndereceğini söyledi .

Şimdiye kadar, üç ülke Kazakistan’daki CSTO kampanyasına katılmaya rıza gösterdi – Ermenistan (70 askeri), Tacikistan (200 askeri), Rusya (3000 askeri).

Kırgızistan, Kazakistan’a askeri personel gönderme kararı henüz vermedi, ancak Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı bu konuda ısrar ediyor. Nihai karar 7 Ocak’ta Jogorku Keneş tarafından verilmelidir.

Rus paraşütçü birimleri CSTO kuvvetlerinin bir parçası olarak Kazakistan’a geldi.
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Beylerbeyi Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin