1. Haberler
  2. Sağlık Haberleri
  3. Gastrite İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Gastrite İyi Gelen Besinler Nelerdir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gastrit (mide iltihabı), sonu mide kanserine ulaşabilen sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bu hastalık midenizi yiyeceğiniz besinlere karşı daha duyarlı bir hale getirir. Özellikle acılı, soslu yemeklerden ve gazlı içeceklerden uzak durulması gastrit hastalığını önler. Gastrit hastalığını önereceğimiz besinleri tüketerek kendinizden uzak tutabilirsiniz.

İşte gastrit hastalığına iyi gelen besinler…

1. Yoğurt

Evde pratik yoğurt nasıl yapılır? Ev yoğurdu yapmanın püf noktaları  nelerdir?

Düzenli yoğurt yiyen bireylerde mide ağrıları görülmez. Yoğurdun içeriğinde mide bakterilerini yok eden maddeler bulunur. Bu yönüyle yoğurt gastriti önlüyor. Günde 1-2 kase yoğurt yemek mide sorunlarının tamamını çözer. Meyve ile karıştırarak da tüketebilirsiniz.

2. Papatya Çayı

Papatya çayının faydaları hakkında önemli bilgiler blog sayfamızda...

Papatya çayı midenizde gerçekleşebilecek şiddetli ve ani sızıların önüne geçer. Sindirim sistemi dostudur ve mide asidini ortadan kaldırır. Gastrit ve ülser oluşumunu engeller.

3. Nane

Nane neye iyi geliyor? Nanenin faydaları nelerdir? - Güncel yaşam haberleri

Nane mide enfeksiyonlarını bir hayli düşük seviyelere indirir. Mide bulantısı, sindirim sıkıntısı ve gaz problemlerini düşürür. Yemeklerinizde ve salatalarınızda naneden istifade etmeniz mide hastalıklarını önler.

4. Çilek

Çileğin Faydaları Nelerdir? Çilek Hangi Hastalıklara ve Rahatsızlıklara İyi  Gelir? - Sağlık Haberleri

Çileğin bileşimindeki dengeleyici maddeler gastritin iyileşmesini sağlar. Ayrıca çileğin yaprakları kaynatılarak günde birkaç bardak içilmesi mide rahatsızlıklarından korunmanıza yardımcı olur.

5. Yeşil Çay

Yeşil Çayın Bilinen 10 Faydası: Vücuda, Cilde ve Yüze Olan Faydaları

Düzenli olarak yeşil çay içmek kronik gastriti engelleyebilir. Aynı zamanda sindirim sistemine iyi gelir. Mide ekşimesi ve mide yanması gibi gastrit semptomlarını yatıştırır. Sindirim sistemi rahatsızlığı olan kişilere önerilen bu bitkisel çay, bir diğer sindirim sistemi hastalığı olan reflüyü de önler.

6. Fesleğen

Fesleğen Bakımı, Fesleğenin Faydaları ve Kullanımı - Yemek.com

Fesleğen, akut gastrit tedavisinde oldukça etkili bir besindir. Antienflamatuar ve antibakteriyel özellikleri sayesinde iltihaplanmayı azaltan fesleğen bakterilerle savaşır. Bu sayede mide ağrısı, hazımsızlık, kusma ve mide bulantısı gibi gastrit semptomları azalır.

7. Tarçın

Tarçın Toz 100 gr Toz Tarçın

Enfeksiyon giderici tarçın baharatı ile hazırlanan bitki çayına, karın ve mide bölümünde ağrı hissettiğiniz her an başvurabilirsiniz. Mide bulantısını ve kusmayı önleyeceği gibi anlık tatlı krizlerine de birebirdir. Ayrıca kan şekerini düzenler.

8. Zerdeçal

Zerdeçalın Faydaları ve Zararları – KadinOnline

Mide sağlığı açısından oldukça faydalı bir bitki olan zerdeçal, mideyi rahatlatarak sindirimin kolaylaşmasını sağlamaktadır. Özellikle bağırsak rahatsızlıklarına karşı etkili bir koruma ve direnç sağlayan zerdeçalın mide bulantısına da iyi geldiği bilinmektedir. Vücut sağlığına birçok alanda yarar sağlayan zerdeçal, dolaşım sorunlarını tedavi ederken baş ağrısı ve mide ağrısı gibi sorunların tedavisinde de etkili rol oynamaktadır.

9. Meyan Kökü

Meyan kökünün faydaları nelerdir? Meyan kökü çayı nasıl yapılır? Meyan kökü  ne işe yarar? - Sağlık Haberleri

Öncelikli olarak doktor onayı alınarak kullanılması gereken meyan kökü, midedeki tahrişi azaltarak gastritin belirtilerini ve şiddetini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Oldukça etkili bir bitki olan meyan kökü toz, tablet ve ekstrakt olarak temin edilebilir.

Gastrit hastalığına iyi gelen besinler bunlardı. Fakat bir daha gastrite yakalanmak istemiyorsanız beslenme şeklinize de dikkat etmeniz gerekiyor. Dilerseniz “Gastrit Hastaları Nasıl Beslenmeli?” adlı içeriğimize göz atarak nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.


Gastritin Belirtileri Nelerdir?

Gastrit Nedir? Gastrit Belirtileri Nelerdir? » Sağlık Rehberi | Denizli  Özel Cerrahi Hastanesi

Gastritin birçok belirtisi bulunuyor. Bu belirtilerin en sık karşılaşılanları ise mide bulantısı, hazımsızlık, hıçkırık, karındaki sızı, midede yanma, iştahsızlık, koyu renkli balgam ve zaman zaman kan kusmadır.

Eğer yemek yedikten sonra midenizde yanma oluşuyorsa bunun sebebi reflü de olabilir. Dilerseniz “Reflü Nedir? Reflü Hastalığı Hakkında Bilgiler” adlı içeriğimizi inceleyerek mide reflüsü hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Gastritin Nedenleri Nelerdir?

Gastrit çoğu zaman bakteriyel bir enfeksiyon sonrasında ortaya çıkar. Çoğunlukla gastritin nedenleri şunlardır;

1. Helicobacter Pylori (HP)

HELİKOBAKTER PİLORİ / HELİKOBAKTER PİLORİ (MİDEDEKİ SİNSİ MİKROP)

Kronik gastritin en sık görülen nedenidir. HP, ağız yoluyla alınarak midede yerleşen ve burada gastrit olarak adlandırdığımız bir iltihap oluşturan, spiral şeklinde bir bakteridir.

2. Aspirin ve Antiromatizmal İlaçlar

Can Taking Aspirin Help Prevent Cancer? - National Cancer Institute

Bu tür ilaçlar mide mukozasındaki koruyucu mekanizmaların zayıflamasına yol açmak suretiyle mukozanın asit ve diğer saldırgan faktörlere karşı hassasiyetini artırarak gastrit oluştururlar.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

Gastrite İyi Gelen Besinler Nelerdir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Beylerbeyi Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin