1. Haberler
  2. Dünya Siyaseti
  3. Biden, NATO’nun Doğu Kanadını güçlendirmeye karar verdi. Rusya’ya Yaptırımlar yolda.

Biden, NATO’nun Doğu Kanadını güçlendirmeye karar verdi. Rusya’ya Yaptırımlar yolda.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Beylerbeyi Medya” olayların önemli bölümlerini sizin için topladı.

Başkan Joe Biden, 22 Şubat’ta NATO’nun doğu kanadına yeni askeri kuvvetler sipariş etti ve Rusya’ya yönelik yaptırımları artırmaya başladı. Kararlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güneydoğu Ukrayna’nın ayrılıkçıların kontrolündeki iki bölgesinin bağımsızlığını tanıması ve sınırın ötesine tank ve asker gönderirken aynı zamanda Belarus’ta on binlerce Rus askerini tutmasının ardından geldi.

22 Şubat’ta Biden, “Bugün, Rusya’nın güçlerini Beyaz Rusya’dan çekmeyeceğini kabul etmesine cevaben, Baltık müttefiklerimiz Estonya, Letonya ve Litvanya’yı güçlendirmek için Avrupa’da konuşlanmış ABD kuvvetlerinin ve ekipmanlarının ek hareketlerine izin verdim” dedi. .

Üst düzey bir savunma yetkilisine göre, Savunma Bakanı Lloyd J. Austin III, NATO’nun doğu kanadındaki müttefikleri takviye etmek için hava ve kara kuvvetlerinin hareketini emretti.

Yeniden konumlandırma, önümüzdeki günlerde Almanya’dan NATO’nun kuzeydoğu ve güneydoğu sınırlarındaki çeşitli operasyon noktalarına sekiz adede kadar F-35’i içeriyor. Ayrıca yaklaşık 800 kişilik bir piyade taburu görev gücü İtalya’dan Baltık’a hareket edecek; 20 AH-64 helikopterinden oluşan bir saldırı havacılık taburu Almanya’dan Baltık bölgesine hareket edecek; ve 12 AH-64 helikopterinden oluşan bir saldırı havacılık görev gücü Yunanistan’dan Polonya’ya hareket edecek.

Savunma gazetecilerine verdiği demeçte yetkili, “Bu ilave personel, NATO müttefiklerimize güvence vermek, NATO üye ülkelerine yönelik olası bir saldırganlığı caydırmak ve ev sahibi ülke güçleriyle eğitim vermek için yeniden konumlandırılıyor” dedi. “Bu hareketler doğası gereği geçicidir ve halihazırda Avrupa’da dönüşümlü ve kalıcı emirlerle 90.000’den fazla ABD askerinin bir parçasıdır.”

Kuvvetler, ABD Avrupa Komutanlığı’ndan General Tod D. Wolters’ın komutası altında olacak.

Günün erken saatlerinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bireysel müttefiklerin Ukrayna’ya savunma yardımı, yaptırımlar ve doğu kanat ülkelerine yönelik tek taraflı savunma geliştirmeleriyle Rus saldırganlığını caydırmaya yönelik hareketine övgüde bulundu. Ancak Stoltenberg, bir bütün olarak NATO ittifakının herhangi bir hamlesini öngörmedi .

Stoltenberg, “Bugün NATO müttefiklerinin farklı formatlarda uygulamaya karar verdiği yaptırımları memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Stoltenberg, NATO’nun Yüksek Kuzey’den Akdeniz’e kadar denizde yüksek alarmda 100’den fazla jet ve 120’den fazla müttefik gemiye sahip olduğunu söyledi. NATO, Kuzey Kutbu sınırlarına sahip kuzey ülkelerini Yüksek Kuzey olarak adlandırır.

Stoltenberg, Rusya’nın saldırganlığını sürdürmesi halinde müttefiklerin ek yaptırımlar vaat ettiğini belirterek, “İttifakı korumak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Stoltenberg ve Biden, Almanya’nın Rusya’dan Almanya’ya doğalgaz getirecek olan Nord Stream 2 boru hattının onaylanmasını engelleme hareketine övgüde bulundu.

Biden, ABD’nin Rusya’ya yeni yaptırımlar başlattığını da söyledi.

Müttefikler ve ortaklarla koordine edilen yeni yaptırımlar, iki büyük Rus finans kurumunu, VEB ve Rus askeri bankasını hedef alıyor. Yaptırımlar ayrıca Rusya’nın devlet borcunu hedef alacak ve hükümeti ABD ve Avrupa pazarlarında Batı finansmanından kesecek.

Biden ayrıca Rus seçkinlerinin ve aile üyelerinin 23 Şubat’tan itibaren yaptırıma tabi tutulacağını söyledi.

Güneydoğu Ukrayna’daki olayların hızlı bir şekilde art arda gelmesi, Putin’in Rus alt meclisi tarafından Ukrayna’nın Donbas bölgesindeki ayrılıkçı cumhuriyetleri bağımsız devletler olarak tanıyan Donetsk ve Luhansk’ı tanıyan iki kararı imzalamasının ardından geldi. Ukraynalı bir savunma yetkilisi Air Force Magazine’e verdiği demeçte, son günlerde çatışma bölgesinde bombardımanın arttığını ve Ukrayna ordusunun iki kişinin ölümüne ve beşi sivil 11 kişinin yaralanmasına neden olduğunu söyledi.

Son 24 saat içinde, Rus silahlı kuvvetlerinden zırhlı savaş araçları, tanklar ve uçaksavar silahları da dahil olmak üzere 134 parça silah ve malzeme Donbas’a girdi. Yetkili, 2014 Minsk anlaşmasının ihlallerini çatışma bölgesinde izleyen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) yetkililerinin ülkeye girişlerinin yasaklandığını ve İHA’larının Rus işgali altındaki topraklar üzerinde vurulduğunu söyledi.

Beyaz Saray’ın Doğu Odası’ndan Biden , “Hiçbirimiz kandırılmayacağız” dedi . Bu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlangıcıdır” dedi.

Biden, NATO’nun Doğu Kanadını güçlendirmeye karar verdi. Rusya’ya Yaptırımlar yolda.
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Beylerbeyi Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin