6G teknolojisinin sunduğu yenilikler
6G’nin bazı performans gereksinimlerine bakarsak, 1 Tbps’lik bir en yüksek veri hızını (yani tipik bir Ethernet portunun bant genişliğinin 1.000 katı) ve 100 µs’nin altındaki gecikmeyi (saniyenin 10.000’de biri) içeriyor. 5G ile karşılaştırıldığında 6G, tam olarak 50 kat daha yüksek tepe veri hızlarına ulaşabilirken, gecikmeyi de 10 kata kadar azaltmayı hedefliyor (Askeri iletişimde önemli bir konu).
Aşağıda, 5G (açık mavi) ve 6G (mavi) hedeflerini karşılaştıran Samsung’un sunduğu rakamsal tablo yer almakta:
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, sadece şirketler için değil, Güney Kore hükümeti de mobil ağların bir sonraki çağında önemli bir oyuncu olmak konusunda kilit bir çıkara sahip olmayı istiyor. Cumhurbaşkanlığı Geçiş Komitesi konu hakkında şunları söyledi:
“Gelecekteki ekonomik büyüme faktörleri söz konusu olduğunda, mevcut hükümet bellek dışı çip, geleceğin otomobili, biyoteknoloji ve sağlık hizmetlerine odaklanıyor. Yeni hükümet 6G iletişimi, ikincil pil, ekran, savunma ve havacılık, gelişmiş nükleer santral ve dijital içerik eklemeyi planlıyor.”
Hükümetin hedefi, 2026’da 6G prototiplerinin hazır olmasını sağlamak ve böylece teknolojinin 2026’nin sonlarında veya 2030’ların başlarında ticarileşmeye hazır hale gelmesini beklemek olacak. Hükümet bunun bir an önce yapılmasını istiyor.
Yeni teknoloji için yapılması gereken çok iş var, ancak işler hükümet için hızla ilerliyor gibi görünüyor. Geçen yıl Samsung 6G denemelerinde, 15m’lik bir uzaklığa veriyi göndermeyi başarmıştı. LG bunu biraz daha geliştirdi ve binalar arasında 100m’lik bir mesafeye sinyal göndermeyi başardı.
Gelişen iletişim teknolojisi hakkında siz neler düşünüyorsunuz?
Yorumlar kapalı.