Flört dolandırıcıları çoğu zaman 40 yaş üzerindeki bekar kişileri hedef alıyor.
Son haftaların en çok izlenen yapımlarından biri olan Tinder Avcısı, tüm dünyayı kasıp kavuran bir fenomene dönüştü. Milyonlarca kişinin izlediği Tinder Avcısı, tam anlamıyla modern zamanların suç belgesi. Fakat bu belgeselin konusuna çok benzer hikayeler, gerçek hayatta da yaşanıyor. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), sadece 2021 yılında Amerikalıların, Tinder avcılarına 1 milyar dolardan fazla para kaptırdığını açıkladı. The Guardian’da yer alan habere göre FBI, flört dolandırıcılığı konusunda on binlerce şikayet alıyor. Detaylara birlikte bakalım.
Netflix’in izlenme rekorları kıran belgesel filmi Tinder Avcısı, online flört uygulaması üzerinden tanıştığı kadınları dolandıran Simon Leviev’in gerçek hayat hikayesini konu alıyor
Oldukça şık giyinen Simon, zengin bir insan profili çiziyor. Daha sonra “düşmanlarının” kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek kadınlardan para istemeye başlıyor. Leviev’in bu şekilde farklı ülkelerde yaşayan birçok kadını dolandırdığı düşünülüyor. Kadınlardan elde ettiği paranın ise 10 milyon doları aştığı belirtiliyor.
FBI, Simon Leviev gibi gerçek hayatta birçok Tinder Avcısı olduğunu açıkladı
FBI’a bağlı Siber Suçlar Şikayet Merkezi’nin aktardığı bilgilere göre, dolandırılan kişilerin büyük bir kısmı 40 yaşın üzerinde
Aynı zamanda bu kişilerin evli olmadığı ya da engelli bireyler olduğu açıklandı.
Dolandırıcılar, kurbanlarını gösterişli hediyeler ve trajik hikayelerle cezbetmeye çalışıyor
Tıpkı Tinder Avcısı belgeselinde olduğu gibi dolandırıcılar kendilerine farklı bir kimlik ediniyorlar. Hatta bazı dolandırıcılar, kurbanlarını nasıl manipüle edeceklerini çözebilmek için onlar hakkında günlükler tutuyorlar. Böylece iyi prova edilmiş bir senaryoyu hayata geçiriyorlar.
Şikayet merkezine 2020 yılında konuyla ilgili yaklaşık 24 bin şikayet gitti
Aynı zamanda sadece 2020 yılında kurbanların 605 bin dolar dolandırıldığı kaydedildi. 2021 yılında ise bu rakam 1 milyar doların üzerine çıktı. Gerçek rakamın ise daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Flört dolandırıcılığına maruz kalan kişiler kendilerini aşağılanmış ve utanmış hissediyor. Bu nedenle her dolandırılan kişi şikayette bulunmuyor. Uzmanlar, daha az dijital okuryazarlığa sahip bireylerin dolandırılma risklerinin yüksek olduğunu ifade ediyor.
Yorumlar kapalı.