1. Haberler
  2. Yazarlarımız
  3. Mutsuzluk Mutluluktur

Mutsuzluk Mutluluktur

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutsuzluk mutluluktur.

Mantığımıza ters gelebilir ama mutsuzluklar sonucunda zorluklar çekip bundan kurtulmak için güzel şeyler üretme ihtimaliniz daha yüksektir. Mutsuzsanız daha çok düşünürsünüz, beyninizi daha çok yorarsınız. Zor koşullarda beynimiz daha çok çalışır ve kolaylıklar yaratmaya çalışır. Mesela arabayı tasarlayan kişi kilometrelerce yol yürümekten mutlu olduğu için mi tasarladı. Sabanla tarla süren bundan çok mu mutluydu traktör icat edildi. Evin hanımı elde çamaşır yıkamayı çok sevdiğinden mi kocası çamaşır makinesini icat etti acaba.

İlham gelmesi için kendini mutsuzluğa bilerek bırakan yazarlar yok mudur. Bize okurken mutluluk veren şiirleri şairler mutluluktan mı yazdı. Şairlerin zorlu hayat ya da mutsuzluklarından, aşk acılarından çıkmamış mıdır güzel eserler!

Ben yürürüm yana yana

Aşk boyadı beni kana

Ne akîlem ne divâne

Gel gör beni aşk neyledi.

Yunus Emre manevi aşka ulaşmak için ne acılardan ne mutsuzluklardan geçti. Yüzyıllardır etkisini sürdüren şiirleri bu acılardan ortaya çıktı.

Mutlu, huzurlu olduğumuzda yeni bir icat, yeni bir düşünce, yeni bir zorlayıcı hareket etme ihtiyacı duymayız. Mutluluk rehavet verir. Mutsuzluk ise hareket. Mutsuz insan aslında yaratıcı insandır. Yarattıkça mutlu olur. Ama özünde mutsuzluk vardır. Eksiklikleri görme yetisi vardır. Hayatta her şeye ve en iyisine sahip olan birini düşünelim. İyi aile, ev, araba, sınırsız para; alamayacağı şey olmayan biri. Bu durum insanı ne kadar yaratıcı yapabilir. İhtiyacı da yoktur, düşünmesi gereken bir durumda yoktur. Taki bu durumdan mutsuz olana kadar. İçinde bulunduğu rahat, lüks ortam onu mutsuz etmeye başladığında düşünmeye, yeni şeyler üretmeye ihtiyaç duyar üretemezse de bir boşluğa düşer. Onu o boşluktan kurtaracak tek şey kendisine, çevresine veya dünyaya yeni şeyler üretme, katma çabası olacaktır.

Mutsuzluktan, zorluklardan korkmayalım. Bize mutluluk, kolaylık veren şeylerin çoğu mutsuzluktan, zorluktan beslenmiştir. Mutsuzluğu mutluluğa çevirme yollarına arayalım. Kötü düşünce, vesvese zincirini kırıp neler yapabileceğimize bakalım. Güzel şeyler, zorlu ve sancılı duyguların sonucunda ortaya çıkar. Bakalım biz sancılarımızdan nasıl bir güzellik doğuracağız.

Sükeyna

Mutsuzluk Mutluluktur
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Beylerbeyi Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin